Blog
18.04.2023.

UŠTEDITE GORIVO OVOG LETA - IZBEGAVAJTE VOŽNJU NA ZIMSKIM GUMAMA

S obzirom da cene goriva ostaju na visokom nivou, nikada nije bilo važnije voditi računa o načinima na koji možete izvući maksimum iz svog rezervoara.

Jedna od najvećih ušteda goriva koja se može prevideti je vožnja sa adekvatnim gumama za sezonu. Evo zašto vožnja na zimskim gumama tokom leta može povećati potrošnju goriva.

Otpor pri kretanju

Zimske gume pružaju veći otpor pri kretanju od letnjih guma, zbog mekše, fleksibilnije gumene mešavine koja omogućava bolju kontrolu na niskim temperaturama.

Zašto je to problem na visokim temperaturama?

Mekša, fleksibilnija smeša će se habati mnogo brže kada se koristi leti jer zimske gume nisu dizajnirane da budu efikasne na letnjim temperaturama.

Zašto ovo utiče na potrošnju goriva?

Što guma postaje manje izdržljiva, potrošnja goriva se povećava jer guma mora više da radi da bi zadržala nivo performansi. I ne samo to, zaustavni put se povećava od 10% do 26% kada koristite zimske gume na toplim putevima, u zavisnosti od toga da li vozite po mokrim ili suvim površinama. To povećava šanse da ćete morati naglo pritisnuti kočnicu, što zauzvrat povećava potrošnju goriva.

Koje letnje gume su najpogodnije?

Imamo širok asortiman letnjih guma dostupnih za mnoge tipove vozila, od ultra visokih performansi do malih gradskih automobila.

DAVANTI DX390 - Idealan za ekonomičnu i udobnu vožnju.

DAVANTI DX640 - Guma ultra visokih performansi dizajnirana za putnička i SUV vozila.

DAVANTI DX740 - Udobna i tiha vožnja za SUV vozila.

DAVANTI Protoura Sport - Pneumatik UHP (ultra high performance), koji priža vrhunske performase i vrhunsku kontrolu.

Odaberite najbolju opciju za svoje vozilo, posetite naš sajt www.gumacentar.rs i pogledajte kompletnu ponudu letnjih pneumatika.

Srećna kupovina!

Slični članci

14.
Mar.
2024.
Blog
Proleće je pred vratima, a sa njim i sjajna prilika da unapredite svoje vozilo uz našu promotivnu akciju koja će trajati od 15. marta do 1. maja 2024....
19.
Sep.
2023.
Blog
Davanti gume su ime koje vam donosi sigurnost, pouzdanost i impresivne performanse na putevima.
19.
Sep.
2023.
Novosti
Kupovina guma u Guma Centru postala je brža i praktičnija nego ikad pre, zahvaljujući našoj novoj usluzi Click&Collect.